Japanske kompanije prepoznaju dobar privredni ambijent u Srbiji

Bez autora
Jul 04 2024

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Japana u našoj zemlji Akirom Imamurom, ukazavši na to da iz godine u godinu raste broj japanskih kompanija koje posluju u Srbiji.

Đurić je naglasio da duga tradicija bilateralnih odnosa daje podstrek daljem širenju saradnje dveju zemalja, podsetivši na to da su Srbija i Japan 2022. godine obeležili 140-godišnjicu prijateljstva.

Šef srpske diplomatije je ocenio da su japanske kompanije, čiji broj u Srbiji iz godine u godinu raste, prepoznale dobar privredni ambijent, što je rezultat ozbiljne politike koju je sprovodila Vlada Srbije u proteklih deset godina.

Ministar je, govoreći o odnosima u regionu, rekao da je Srbija orijentisana ka miru i stabilnosti, što je neophodan preduslov za napredak čitavog regiona, kao i proces pridruživanja Evropskoj uniji.

S tim u vezi, Đurić je naglasio da je Beograd posvećen dijalogu sa Prištinom i da želi da ima konstruktivnu ulogu u cilju pronalaženja održivih rešenja, ali da sa druge strane ne postoji sagovornik za normalizaciju odnosa.

S obzirom na to da će Osaka biti domaćin manifestacije „Ekspo 2025ˮ, gde se očekuje i prisustvo delegacije iz Srbije, Đurić je uputio poziv Japanu da bude jedan od učesnika Specijalizovane izložbe „Ekspoˮ, koja će 2027. godine biti održana u Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik